Spremanje turšije

Parena turšija od 10 kg paprike: Pored ove, ne treba vam nijedna druga salata za zimu! (RECEPT)

Domaća zimnica uvek je glavna zvezda svake trpeze

Recepti 13.09.2018. - 11:24h Autor: Stil / bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 10 kg crvene paprike, 600 g krupnije soli + za salamuru, 3 l sirćeta, 250 ml ulja, 15 g listova lovora, 15 g pimenta, 15 g bibera, 2 kašike meda, 4 korena rena.

 

Priprema: Paprike operite i odsecite drške. Stavite marinadu od vode i sirćeta u odnostu 1:3 da provri. Dodajte začine, so, ulje i med.

 

Paprike stavite u vrelu marinadu, ostavite ih 1-2 minuta da stoje u njoj, dok ne promene boju u narandžastu. Ostavite da se ohlade.

 

Poređajte u tegle, u svaku dodajte komadić rena, pa prelijte hladnom salamurom (so rastvorena u vodi, na 5 litara vode ide 300 g soli).

Izdvajamo za vas:

 

Đuveč u tegli: Obožavaćete ovaj recept za zimnicu!

 

Zimnica za početnike: Dragoceni saveti za najbolju domaću turšiju - bez ovoga vam neće uspeti!


Lučena paprika: Recept bez kojeg zimnica ne može da prođe!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs