Recepti sa Stilom

Riblji uštipci

Leto je, dajte prednost laganoj hrani
Recepti 11.06.2013. - 12:14h
Riblji uštipci, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg fileta soma
  • 3 kriške hleba
  • bibera, soli i biljnog začina po ukusu
  • kukuruznog brašna po potrebi
  • ulja po potrebi

Filete dobro ocedite, a hleb potpite u vodu i zatim ga dobro ocedite. Ribu sameljite sa hlebom, posolite, pobiberite, dodajte biljni začin i zamesite sve sastojke rukama. Formirajte uštipke, uvaljajte ih u kukuruzno brašno i pržite ih na jačoj vatri u dubokom ulju, a zatim ih ostavite na kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće. Savet Neprijatan miris tiganja u kom se pržila riba će brzo nestati ako ga obrišete novniskim papirom i operete sirćetom

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs