Recepti sa Stilom

Pljeskavice od tunjevine i tikvica

Ukusno jelo za svaku priliku
Recepti 19.11.2013. - 09:00h
Foto: Shutterstock
  • 15 minuta
  • Srednje teško
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 100 g posnog sira
  • 1 jaje
  • 1 tikvica
  • so, biber
  • začini
  • povrće o želji
  • Maslinovo ulje

Priprema:
Narendajte tikvicu, dodajte posni sir, oceđenu tunjevinu, jaje, po želji parmezan, so, biber i biozačin i sve dobro izmešajte.

 

Možete dodati i sitno naseckan beli luk, kao i mediteransku mešavinu začina. Slobodno pustite mašti na volju.

 

Od dobijene smese napravite pljeskavice. Stavite ih u tepsiju na papir za pečenje i pecite na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju (oko pola sata).Jelo poslužite uz povrće kuvano na pari.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...