Probajte

Domaće punjene pancerote: Spolja hrskave, unutra neverovatno sočne! (RECEPT)

Tople, mekane i preukusne pica pancerote će vas osvojiti već kod prvog zalogaja...

Recepti 26.11.2017. - 10:10h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, izuzetno su ukusne i kada prenoće. Idealne za svaku priliku. Recept je namenjen i početnicima i ukoliko probaju da ih naprave, nadmašiće i sami svoja očekivanja.

 

Sastojci: 500 -600 g brašna,  3 jaja,  100 g sira,  200 g suhomesnatog, 20 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, malo ulja, 

100 g kačkavalja, kečap, origano

 

Uputstvo: U mlako mleko rastopite kavasac sa šećerom, zatim dodajte dva jaja, kao u mleko i jogurt, malo ulja , brašna i prstohvat soli.

 

Zamesite glatko testo. Ostaviti na toplom da testo naraste.

 

Razvite ga za pola cm, pa modlom (može čaša) vadite krofnice.

 

Suhomesnato iseckajte, sir izdrobite. U svaku krofnicu stavite malo kečapa i malom kašičicom seckane salamice, odozgo malo sira i kačkavalja kao i origana.

 

Savite ivice i spojite. Viljuškom pritisnite dobro ivice. Pokrite krpom da malo narastu pa ih premažite žumancetom.

 

Pecite pancerote na 200 stepeni 20 minuta.

 

Sjajan obrok uz koji sjajno ide jogurt ili kiselo mleko.

 

Prijatno!

Probajte još:

 

Pica hleb: Najukusniji zalogaji od namirnica koje imate u kući! (RECEPT)

 

Pica Vojvođanka: Sočna i krckava, pet puta bolja od italijanske! (RECEPT)

 

Pica od krompira: Peče se u tiganju, gotova za 10 minuta! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...