Recepti sa Stilom

Čorba od luka

Ko je bio u Parizu a nije probao čuvenu čorbu od luka isto kao da nije posetio Ajfelov toranj
Recepti
19:28h
Čorba od luka
Čorba od luka, Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 3 glavice crnog luka
  • 1l mleka
  • 100g izrendanog kačkavalja
  • belog bibera i soli po ukusu

Luk očistiti i izrendati pa propržiti na ulju. Kad počne da žuti, zaliti ga čašom vode, posoliti i kuvati 10-tak minuta. U drugoj posudi kuvati mleko i dodati brašno pomešano sa malo hladne vode (da se ne bi stvorile grudvice). Luk propasirati kroz sito (ili izblendirati sa štapnim mikserom), dodati u mleko da zajedno kuva još 5 minuta. Dodati izrendan kačkavaljr, pobiberiti i kuvati još 5 minuta. Odmah služiti.

Savet: Da biste izbegli suze prilikom čišćenja i seckanja luka, oljuštite ga i ostavite u činiji sa hladnom vodom sat vremena da odstoji u frižideru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs