Probajte

Kolač bez brašna i šećera svetski hit: Baš, baš dobar desert! (RECEPT)

Najbolji kolači nastaju od prirodnih namirnica
Recepti 01.03.2017. - 21:52h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Baš dobar desert pravi se veoma lako, a recept je došao čak iz Južne Amerike. Mi ga obožavamo jer se lako pravi, a za njegovu pripremu potrebni su vam sledeći sastojci:

 

- 4 jaja

 

- 2 pomorandže

 

- 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa

 

- pola kašičice sode bikarbone

 

Za fil:

 

- 100 grama crne čokolade

 

- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.

 

Priprema:

 

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.

 

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.

 

Recept Sofije Loren za tiramisu: Sa njim ne možete da pogrešite!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...