Ukus raja

Posne ruske kape: Neodoljive šubarice bez jaja i mleka! (RECEPT)

Mekani kolačići sada i u posnoj verziji
Recepti 21.12.2016. - 19:31h Autor: posnajela.rs
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • SASTOJCI ZA JEDNU KORU:
  • 200 g brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl kisele vode
  • 0,5 dl ulja
  • 2 pune kašike kakao praha
  • Za fil:
  • 500 ml sojinog mleka
  • 200 g šećera
  • 2 vanil šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 250 g posnog margarina
  • Za glazuru:
  • 100 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje

1. U činiju sipati sastojke za koru i sjediniti ih žicom za mućenje. Pleh obložiti pek-papirom, sipati smesu i staviti koru da se peče u prethodno zagrejanoj rernu na 200 stepeni 15 minuta. Na isti način napraviti jos jednu koru.

 

2. Kada se kore ohlade, modlom za krofne (ili čašicom za rakiju) vaditi krugove. Za fil staviti 4 dl sojinog mleka da provri sa šećerom i vanil šećerom. Sa ostatkom mleka (1 dl) izmutiti brašno i gustin, pa ih skuvati u kipućem mleku.

 

3. Kad se fil ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom, pa filovati kape. Na jedan krug staviti punu kašičicu fila, preklopiti sa drugim krugom, pa bočne strane premazati filom i uvaljati u kokos.

 

4. Za glazuru otopite posnu čokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kašičicu. Ohladiti ih do sluzenja. Od ove smese trebalo bi da dobijete 24 neodoljive šubarice.

 

Posne breskvice: Mekani kolačići za čas nestanu sa tanjira! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...