Odličan recept

Grčki keksići: Tope se u ustima, idealni uz čaj i kafu! (RECEPT)

Napravite jednostavan, a ukusan slatkiš
Recepti 29.01.2016. - 18:24h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 350 g mekog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola kesice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 40 g putera
  • 45 g šećera u prahu
  • jaje
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 65 ml soka od pomorandže
  • pola kašičice cimeta
  • malo mlevenog karanfilića
  • Za glazuru:
  • 120 g prah-šećera
  • 1 dl vode
  • 6 kašika tečnog meda
  • 120 g naseckanih oraha

1. Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Penasto umutite puter, pa dodajte šećer i jaje i postepeno dolivajte ulje. Kašiku po kašiku, dodajte sok. Pomešajte s brašnom i zamesite testo, pa ga uvijte u celofan i na jedan sat stavite u frižider, piše Lisa.rs.

 

2. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini na oko 3 mm debljine. Izvadite kalupom zvezdice, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Probodite ih na više mesta. Rernu zagrejte na 170 stepeni i kolačiće pecite 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade.

 

3. Glazura: Pomešajte šećer i vodu, dodajte med i sve zajedno zakuvajte uz neprekidno mešanje. Zvezdice uronite u prohlađenu glazuru, a zatim ih pospite mešavinom cimeta i oraha.

 

Hrskava i mekana, sa ukusom detinjstva: Tradicionalna srpska gibanica! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...