Ljubav na prvi zalogaj

Ruska šarlota od jabuka: Kolač koji se topi u ustima!

Ruska šarlota, odnosno šarlotka nije običan kolač od jabuka, već ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom
Recepti
18:28h Autor:
Ruska šarlota od jabuka: Kolač koji se topi u ustima!
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5-6 većih jabuka
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 125 g brašna
  • cimet
  • šećer u prahu

1. Zagrejte rernu na 170 stepeni, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom ili dobro podmažite hladnim puterom.

2. Jabuke oljuštite, očistite od semenki i isecite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje, prečnika oko 22.5 cm.

3. Mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi. Dodajte vanilu i brašno, pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta. Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

4. Kad je kolač gotov, ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu. Pospite šećerom u prahu i cimetom i uživajte!

Svetogorska čorba: Vrhunsko predjelo za dane posta! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs