Odličan spoj ukusa

Recept fatalne Šeherezade: Dijetalni puding sa jabukama (FOTO)

Lerpa glumica obožava da kuva sa svojim suprugom, popularnim Sulejmanom, a ovo je jedna od njihovih omiljenih poslastica
Recepti 16.08.2015. - 14:01h Autor: lisa.rs
Foto: Instagram Printscreen / Berguzarkorel
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • 2 jabuke isečene na kockice posute cimetom
  • 2 kriške integralnog ili heljdinog hleba isečenog na kockice
  • izmrvljeni lešnici ili bademi po želji
  • 1 litar mleka
  • 3 kašike pšeničnog skroba
  • 2 kašike meda

1. Dve jabuke iseći na kockice, posuti cimetom i sa dva parčeta integralnog ili hleba od heljde isečenog na kockice, zatim izmrvljenim lešnicima i bademima po želji, sve to još jednom ponoviti, dodati 1 decilitar mleka i peći na 175 stepeni 20-25 minuta.

 

2. Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u činiji razmutiti tri kašike pšeničnog skroba i sipati u provrelo meko. Potom smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati.

 

3. Kad počne da stvara mehure, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti sa vatre i ohladiti. U odgovarajuću čašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.

 

Originalni recept za ćevape: Ukus kakav još niste osetili!

A photo posted by Berguzar Korel (@berguzarkorel) on Oct 28, 2014 at 3:45am PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs