Recepti sa Stilom

Snežne puslice

U teflonskom tiganju bez ulja propržite kokosovo brašno da dobije zlatnožutu boju, prespite na tanjir i ostavite da se ohladi.
Recepti
12:20h
Snežne puslice
Snežne puslice, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • 200g kokosovog brašna
  • 4 Belanca
  • 200g šećera
  • cimeta po ukusu
  • 2 arome vanile

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje. Umutite belanca mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Postepeno dodajite šećer, cimet i aromu, muteći i dalje najvećom brzinom. Pažljivo sjedinite sa kokosovim brašnom (ne muteći!). Pomoću dve kašičice na tepsiju poslažite hrpice smese i pecite na 150 stepeni 20 minuta.

SavetDa bi se belance dobro umutilo, ne sme da bude ni trag žumanceta u njemu. Ni činija ni metlice ne smeju da budu masne

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs