probajte

OKO RECEPTA ZA VERMUT TORTU SE OTIMAJU SVE DOMAĆICE: Bela i crna čokolada joj daju neviđen šmek

Kada se bliži rođendan glavna tema je rođendanska torta, ali s obzirom na to da su torte pogodna poslastica i kada nije u pitanju rođenda, evo recepta za nešto što do sada sigurno niste probali!

Recepti
Autor:
OKO RECEPTA ZA VERMUT TORTU SE OTIMAJU SVE DOMAĆICE: Bela i crna čokolada joj daju neviđen šmek
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pet belanca
  • 5 kašika šećera
  • mleveni keks, 3 kašike
  • prezle, 2 kašike
  • kakao, 2 kašike
  • prašak za pecivo 1/2 kesice

Za fil:

  • 20 žumanaca
  • 5 celih jaja
  • 25 kašika šećera
  • margarin 300 g
  • mleveni keks 300 g
  • kisela pavlaka 300 ml
  • crna čokolada 100 g
  • mlečna čokolada100 g
  • šlag 300 g
  • kisela voda 300 ml

Priprema:

1. Umutiti belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser, pa dodati kakao, prezle, mleveni keks i prašak za pecivo. Sjediniti i sipati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje.

2. Peći na 200 stepeni oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.

3. Za fil je potrebno da žumanca i jaja umutite penasto. Dodajte šećer i mutite dok se masa ne udvostruči. Skuvajte fil na pari i ohladite. Margarin ili puter umutite penasto, pa dodajte hladan fil. Sve izmiksati i dodati mleveni keks, kiselu pavlaku i iseckane čokolade (crnu i belu).

Krem šlag umutite sa mineralnom vodom.

Filovati : kora, žuti fil, šlag, kora…

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs