kulinarski trik

PALAČINKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Kuvari tvrde da ne postoji bolji TRIK za njihovu pripremu - uz samo 1 sastojak

Trik uz koji će palačinke biti mekane, vazušaste i ukusne. Kuvari tvrde da je u smesu potrebno dodati samo 1 sastojak.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Palačinke su omiljena poslastica. Gotovo da ne postoji osoba koja ih ne voli. Dobra stvar je što se brzo spremaju, ne iziskuju mnogo namirnica, te u svakom trenutku mogu da se priprme.

Postoji mnoštvo načina i recepata za palačinke, dok svaka domaćica ima neke svoje trikove, koji čine da palačinke budu mekane i ukusne.

Postoji jedan trik, za koji domaćice tvrde da provereno uspeva te da će palačinke učiniti nikad boljim.

Palačinke
foto: Shutterstock

Reč je o pivu. Naime, potrebno je u smesu dodati malo piva. Pivo će pojačati efekat praška za pecivo u smesi, te doprineti da se palačinke malo podignu tokom pečenja. Palačinke će iznutra ostati meke i pahuljaste.

Caka je u tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, dok testo čini rastresitim i izrazito finim. Takvo testo naprosto se topi u ustima.

Količinu piva treba prilagoditi količini smese. Najbolje je da taj odnos bude 50:50. Na primer, ukoliko stavljate 1 čašu mleka, bilo bi poželjno staviti i 1 čašu piva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs