ITALIJANSKI ČOKOLADNI "PRASIĆI": Samo jedna caka dovoljna je da testo ostane meko i sutradan

U našoj kući dobili su nadimak "čokoladni prasići" dok zvanični recept kaže da se zovu "buhtlice sa kremom". Bilo kako bilo, ovo sočno telo puno fila je čist delikates

Recepti
Autor:
ITALIJANSKI ČOKOLADNI "PRASIĆI": Samo jedna caka dovoljna je da testo ostane meko i sutradan
Foto: Printscreen/Instagram

Već smo pisali u univerzalnom testu koje se ne razlikuje mnogo od ovog testa za buhtle, ali ovaj način pripreme će omogućiti mekano i sveže pecivo i sutradan.

Sastojci (za 20 buhtlica)

• 550 grama brašna • 6 gr suvog pivskog kvasca • 120 ml. vode • 120 ml. mleka • 50 grama putera • 1 celo jaje • 1 kesica vanilina • 2 kašike šećera • čokoladni krem

Za glazuru: • 2 kašike vode • 4 kašike šećera u prahu

Priprema: U činiji pomešajte sve suve sastojke: brašno, kvasac, vanilin šećer i šećer. U drugu činiju sipajte mleko, vodu, lagano razmućeno jaje i na kraju ohlađen otopljeni puter. Sada stavite tečne sastojke u suve i sve pomešajte. Mesite rukama dok testo ne postane glatko i mekano. Ostavite testo da nakvasi u podmazanu činiju pokrivenu prozirnom folijom na pola sata i u toplom okruženju. Razvaljajte testo i obilno namažite kremom. Zarolajte sa duže strane i isecite na kriške debljine oko 2-3 cm.

Nakon što ih premažete i urolate, ostavite ih još sat vremena da nakvase. Pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Za glazuru, pomešati vodu i šećer u prahu i premazati još vruće i ispečene rolnice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs