Recept

NAJBOLJA SLADOLED TORTA SVIH VREMENA: Sve što vam je potrebno tokom dugih letnjih dana

Idealan spoj čokolade, krema i keksa - savršena poslastica za vrele dane

Recepti
Autor:
NAJBOLJA SLADOLED TORTA SVIH VREMENA: Sve što vam je potrebno tokom dugih letnjih dana
Foto: Profimedia

Priprema:

  • 170 grama čokoladnog keksa
  • 50 grama maslaca/margarina
  • 100 grama tamne čokolade
  • 500 grama biljne pavlake
  • 200 grama kondezovanog mleka
  • 2 kašike kakaa

Priprema: Kekse sameljite u blenderu i prebacite u dublju posudu. Dodajte 50 grama rastopljenog maslaca i 1 kašiku pavlake. Dobro promešajte. Prebacite u kalup prečnika 18 cm, dobro utisnite i poravnajte. U posudu stavite 100 grama čokolade i 100 grama pavlake pa rastopite u mikrotalasnoj. 400 grama pavlake izmiksajte pa dodajte 200 grama kondezovanog mleka. Odvojite pola kreme i dodajte joj 2 kašike kakaa. Sada na podlogu u kalupu formirajte okrugle oblike od tamne kreme te ih obrubite rastopljenom čokoladom. Rupe popunite belom kremom i i iscrtajte rastopljenom čokoladom. Zagladite i premažite čokoladom. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Izvadite 20 minuta pre posluživanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs