RUČAK ZA DANAS: Naučite da spremate ratatuj - stari specijalitet sunčane Provanse

Ovaj divni specijalitet može da posluži kao glavno jelo, predjelo ili kao hladno predjelo

Recepti
09:37h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Naučite da spremate ratatuj - stari specijalitet sunčane Provanse
Foto: Printscreen/youtube

Leto je vreme kada se sprema ratatuj - staro jelo iz Provanse koje miriše na odmor i uživanje.

Potrebno je:

  • 500 grama paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 1 paradajz isečen na kolutove
  • Peršun, mocarela, začini.

Priprema: Od paradajza i luka napravite sos, nešto slično satarašu. Dobijeni sos stavite na dno vatrostalne činije. Tikvicu, patlidžan i paradajz isecite na kolutove, posolite pa posložite u krug u vatrostalnoj činiji kao na slici.

Ratatuj
foto: Printscreen/youtube

Dodajte još sosa od paradajza pa zapecite oko sat vremena u rerni. Zatim, dodajte mocarelu pa zapecite još desetak minuta.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs