Ukusno

RUČAK ZA DANAS: Najbolji recept za pohovani patlidžan - mekan, a ne upija višak masnoće uopšte

Ovo je jedini ispravan način pohovana patlidžana

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Najbolji recept za pohovani patlidžan - mekan, a ne upija višak masnoće uopšte
Foto: Pritnscreen/youtube

Nema kremastijeg povrća od patlidžana. Ali pošto je tako sunđeraste strukture on zna da upije i previše masnoće tokom pohovanja. Danas vam donosimo trik koji će vam pomoći da izbegnete da patlidžan upija masnoću.

Potrebno je:

  • Patlidžan
  • 2 jaja
  • malo prezli
  • malo brašna
  • so i biber

Priprema: Patlidžan operite, očistite od kore i peteljke pa isecite na kolutove. Svaki kolut stavite na papirni ubrus i ostavite da se malo ocedi (opusti). Nakon 10 minuta patlidžan poslolite, a zatim ga uvaljajte u brašno, pa jaja, pa prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni s jedne, a zatim i s druge strane.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs