preukusno!

OVAKO PRAVE PILAV TURSKE DOMAĆICE: Uopšte ne koriste rernu!

kuvajte pirinač i belo meso u sosu i napravite turski pilav za ručak.

Recepti
Autor:
OVAKO PRAVE PILAV TURSKE DOMAĆICE: Uopšte ne koriste rernu!
Foto: Shutterstock

Pilav se pravi od pirinča i piletine. Kako bi pilav bio sočan, poželjno je da se stavi celo pile i da se redovno zaliva bujonom. Kako biste napravili pilav po turskoj recepturi, dovoljno je samo belo meso i povrće, kao i pirinač. Belo meso neće biti suvo jer je proprženo u sosu od paradajza i paprike. Sada ne morate da ga pečete u rerni, sve možete u tiganju da završite.

Sastojci:

  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 700 g pilećeg filea
  • 350 g pirinča
  • 1 kašičica paradajz pirea
  • 200 ml vrele vode
pilav, rižoto
foto: Shutterstock

Priprema:

Isecite papriku, paradajz i luk na kockice. Propržite luk na malo ulja, pa dodajte papriku. Posle par minuta, dodajte i meso isečeno na kocke. Začinite po želji, a onda dodajte i paradajz. Kuvajte dok meso ne bude gotovo. Dodajte opran pirinač i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok ne bude gotovo. Ako vidite da je suvo, povećajte količinu vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs