Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 3 češnja belog luka
  • 500 ml pasiranog kuvanog paradajza
  • 500 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • peršun
  • biber
  • testenina

Priprema:

U šerpici na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.

Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.

Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, zainom, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.

U slučaju da je čorba ređa, u malo vode rastvoriti kašičicu gustina i dodati čorbi koja ključa.

Sprema očas posla, a ukus je savršen