Pilav se pravi od pirinča i piletine. Kako bi pilav bio sočan, poželjno je da se stavi celo pile i da se redovno zaliva bujonom. Kako biste napravili pilav po turskoj recepturi, dovoljno je samo belo meso i povrće, kao i pirinač. Belo meso neće biti suvo jer je proprženo u sosu od paradajza i paprike. Sada ne morate da ga pečete u rerni, sve možete u tiganju da završite.
Sastojci:
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 3 kašike maslinovog ulja
- 700 g pilećeg filea
- 350 g pirinča
- 1 kašičica paradajz pirea
- 200 ml vrele vode
Priprema:
Isecite papriku, paradajz i luk na kockice. Propržite luk na malo ulja, pa dodajte papriku. Posle par minuta, dodajte i meso isečeno na kocke. Začinite po želji, a onda dodajte i paradajz. Kuvajte dok meso ne bude gotovo. Dodajte opran pirinač i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok ne bude gotovo. Ako vidite da je suvo, povećajte količinu vode.