IDEALAN LETNJI OBROK

RUČAK ZA DANAS: Pohovane paprike sa kačkavaljem i tikvice! (RECEPT)

Ukusnije letnje jelo ne postoji

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pohovane paprike sa kačkavaljem i tikvice! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Za pohovane paprike, potrebno je:

  • 10 pečenih paprika
  • 200 g kačkavalja
  • po ukusu so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 2 jajeta
  • 100 g mekog brašna
  • 100 g prezli

Priprema:

1. Kačkavalj iseći na tanke šnite, dužine paprike. Pečenu papriku očistiti od peteljki i semena. Svaku papriku posoliti, začiniti začinom i biberom. Šnite kačkavalja staviti u svaku papriku.

2. Svaku papriku uvaljati u brašno, jaja i prezle.

3. Pržiti paprike u dubokom vrelom ulju. Gotove paprike staviti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Punjene paprike, Paprike, pečene paprike, Pohovane paprike
foto: Shutterstock

Za pohovane tikvice biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • tikvica
  • 2-3 jaja
  • Oštro brašno
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Pripremiti jednu mladu tikvicu, srednje veličine.

2. Oguliti je i iseći na tanke kolutove ili listove.

3. U posebnoj posudici umutiti 2-3 cela jajeta , dodati prstohvat soli i dve supene kašike brašna. Dobro umutiti da se dobije ujednačena smesa, ređa nego za palačinke.

4. U tiganju zagrejati malo ulja.

5. Umakati tikvice u smesu od jaja i pržiti na vrelom ulju s obe strane dok blago ne porumene.

Možete staviti na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

pohovane tikvice
foto: Shutterstock

Da bi obrok bio još lepši, možete ispeći i mlade krompiriće. Najlepši recept za pripremu, pronađite OVDE:

Bacite oko i na naše druge predloge za ukusan ručak:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs