Ukusna poslastica

Pita sa bobičastim voćem

Vrhunska kombinacija pudinga i bobičastog voća
Recepti
02:42h Autor:
Pita sa bobičastim voćem
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 700 g smrznutog lisnatog testa
  • 1 limun
  • 1 l mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 150 g šećera
  • 750 g bobičastog voća (maline, jagode, kupine – sveže ili smrznute)
  • 50 g mlevenih lešnika
  • malo šećera u prahu za posipanje

Priprema

1. Odmrznuti testo. Izribati koru limuna. Prokuvati mleko i dodati prašak za puding i šećer i kuvati da se zgusne. Umešati koru od limuna.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Oko 3/4 testa razviti na pobrašnjenoj površini. Razvući testo po plehu, izbockati viljuškom i premazati pudingom. Posuti lešnicima i poređati bobičasto voće.

3. Razviti ostatak testa, iseći na 1 cm široke trake i poređati preko voća u obliku rešetke. Peći oko 60 min. i izvaditi da se prohladi. Posuti šećerom u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs