hit na društvenim mrežama!

NEODOLJIVO MEKAN TURSKI HLEB: Veoma lako se pravi, a ukus je fenomenalan! (RECEPT)

Obavezno ga probajte!

Recepti
21:29h Autor:
NEODOLJIVO MEKAN TURSKI HLEB: Veoma lako se pravi, a ukus je fenomenalan! (RECEPT)
Foto: Printscreen / Secerko's Kitchen

Ovo je idealan recept za sve ljubitelje testa i domaćih pogača, a možete upotpuniti i uskršnju trpezu sa njim!

Pravi je hit na društvenim mrežama, gde se nižu komentari da je ovaj turski hleb preukusan!

Evo šta vam je sve potrebno!

Za testo:

  • 200 ml toplog mleka
  • 1 kesica suvog kvasca (7 g)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 belance
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 400 g brašna, meko T400

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašika ulja
  • susam
  • lan

Priprema:

U sud sipajte toplo mleko, kvasac, šećer i malo brašna. Promešajte pa dodajte belance, ulje, sirće, so i brašnom zamesite testo. Nauljite činiju i u nju ostavite testo da narasta, oko 30 minuta.

Pleh podmažite puterom. Okrenite činiju i izručite nadošlo testo direktno na pleh. Oblikujete rukama u poluloptu,a onda nastavite sve kako je prikazano u videu.

Sjedinite žumance i ulje. Premažite pogaču, a onda pospite lanom i susamom.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs