Ovo je idealan recept za sve ljubitelje testa i domaćih pogača, a možete upotpuniti i uskršnju trpezu sa njim!
Pravi je hit na društvenim mrežama, gde se nižu komentari da je ovaj turski hleb preukusan!
Evo šta vam je sve potrebno!
Za testo:
- 200 ml toplog mleka
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- 1 kašičica šećera
- 1 belance
- 50 ml ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica soli
- 400 g brašna, meko T400
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- susam
- lan
Priprema:
U sud sipajte toplo mleko, kvasac, šećer i malo brašna. Promešajte pa dodajte belance, ulje, sirće, so i brašnom zamesite testo. Nauljite činiju i u nju ostavite testo da narasta, oko 30 minuta.
Pleh podmažite puterom. Okrenite činiju i izručite nadošlo testo direktno na pleh. Oblikujete rukama u poluloptu,a onda nastavite sve kako je prikazano u videu.
Sjedinite žumance i ulje. Premažite pogaču, a onda pospite lanom i susamom.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta ili zavisno od vaše rerne.