Sastojci:
- 12 srednjih paprika babura
- 1 krompir
Za nadev:
- 500 g mlevenog mesa
- 1/2 šolje pirinča
- 1 glavica crvenog luka
- 5-6 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 dl ulja
- malo soli
- po želji biber
Za preliv:
- 300 ml soka od paradajza
- 300 ml tople vode
Priprema:
- Paprike očistite izvadite im drške, operite i ostavite da se osuše.
- Crveveni luk i šargarepu sitno iseckatjte te izdinstajte na ulju.
- Potom dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne porumeni.
- Meso isceditite iz ulja i dodajte mu pirinač, sitno iseckan beli luk i začine.
- Dobro izmešajte i punite paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi pa da paprike ne bi pucale.
- Krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvorite paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.
- U pekač stavite ulje koje je ostalo od dinstanog mesa (po potrebi dodati još), a zatim dodajte pomešan sok od paradajza i vodu.
- Paprike poređajte u pekač i pecite sat i 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.