Ukusno

RUČAK ZA DANAS: Ćušpajz po starom receptu!

Ćušpajz se pravi tako što se domaće povrće, sve što imate u kući, isecka i skrčka - dobijete jedno divno jelo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Ćušpajz po starom receptu!
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 krompira
  • 300 grama boranije
  • 300 grama graška
  • 1 kašika masti
  • 400 ml soka od paradajza
  • malo brašna, suve začniske paprike, soli i bibera.
  • (ovo jelo može da se sprema i sa mesom. Dodajte malo junetine ili piletine)

Priprema: Luk i šargarepu prodinstati na masti. Dodati krompir sečen na sitne kockice, zatim boraniju i grašak. Dodati sve začine, pa sve dinstati. Sipati sok od paradajza i malo vode da ogrezne sve. Kuvati oko 30 minuta na laganoj vatri. Kašičicu brašna pomešati sa vodom iz povrća pa sve sipati u šerpu. Krčati još oko 5 minuta, dodati peršun.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs