KAŽU DA JOJ NEMA RAVNE

OVO JE ZVANIČNO NAJBOLJA TORTA NA SVETU: Argentinsko čokoladno ČUDO je jedina torta koju ćete od sad praviti!(RECEPT)

Na inernet sajtu TasteAtlas, argentinska čokotorta je proglašena za najbolji desert na svetu!

Recepti
Autor:
OVO JE ZVANIČNO NAJBOLJA TORTA NA SVETU: Argentinsko čokoladno ČUDO je jedina torta koju ćete od sad praviti!(RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Leckere Minute

Ukoliko želite da napravite tortu koja se brzo pravi, a još je najukusnija na planeti, ovaj recept je za vas, piše Mondo.

Evo šta vam je potrebno da biste je napravili.

Sastojci:

  • 150 gr krem sira
  • 30 gr ili 2 kašike pavlake
  • 230 gr čokoladnog keksa
  • 1 šolja instant kafe
  • 30 gr crne čokolade
  • 200 gr kondenzovanog mleka

Priprema:

U veliku posudu ubacite krem sir i kondenzovano mleko , koristite mikser dok vam smesa ne postane vazdušasta. Dodajte pavlaku u smesu i nastavite da mešate. Sastojci bi trebalo da se sjedine u svetlu karamel boju bez grudvica. Slobodno probajte kako biste proverili da li vam jačina ukusa odgovara.

Skuvajte jednu šolju instant kafe i sipajte u plitku posudu. Čokoladne keksiće, jedan po jedan, umočite u kafu, pazite da ih ne zadržavate mnogo u njoj da se ne bi raspali.

Uzmite papir za pečenje koji ćete postaviti u posudu, u kojoj ste odučili da naparavite kolač. Čokoladne keksiće krenite da postavljate na papir za pečenje, jedan po jedan, verovatno ćete morati da polomite koji komad kako biste dobili pravilan geometrijski oblik koji pokriva celu površinu dna.

Uzmite kašiku i njome zahvatite malo smese, ravnomerno rasoredite preko keksića, tako da ih smesa skroz prekrije. Preko toga ide još jedan sloj keksića, a preko njih smesa, nastavite sa dodavanjem slojeva dok ne zavšite sa celom količinom smese i keksa.

Torta bi trebalo da ima najmanje četiri sloja, koja se završavaju smesom. Za ukrašavanje, polovinu crne čokolade istopite i ravnomerno rasporedite, a polovinu izmrvite preko vaše torte.

Prekrijite je plastičnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne najmanje četiri sata. Što je više ostavite da se hladi, torta će biti ukusnija.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs