probajte

KINESKA SLATKO-KISELA SUPA JE IZVOR ZDRAVLJA: Specijalitet koji se pravi za čas! (RECEPT)

Zima je savršeno vreme za isprobavanje novih recepata, a mi vam danas donosimo jedan nesvakidašnji recept.

Recepti
KINESKA SLATKO-KISELA SUPA JE IZVOR ZDRAVLJA: Specijalitet koji se pravi za čas! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Greju iznutra i idealan su izvor vitamina zbog sezonskog povrća koje sadrže. Osim toga, dobra supa zaista može da zasiti i dati dovoljno energije da se nakon jela jednostavno osećate dobro. Ovaj recept za kinesku supu, slatko-kiselu, pravi je kulinarski užitak, a dodatni plus je i to što se pravi za čas. Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 50 g paste od paradajza
  • 15 g vinskog sirćeta
  • 750 ml vode
  • 300 ml soka od ananasa
  • 40 ml sosa od soje
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g basmati pirinča
  • 2 kašičice kukuruznog skroba

Priprema:

1. Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice. Zatim dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na komadiće.

2. Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i dinstajte na laganoj vatri poklopljeno oko 15-20 minuta. Povremeno mešajte da ne zagori.

3. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da supa ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Zatim sklinite sa šporeta.

4. Poslužite u činijama. Supu možete ukrasiti s malo sosa od soje, začinskim biljem ili pavlakom Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs