SAVRŠENI RUČAK

NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Provereni ručak, sigurno ćete tražiti repetu! (RECEPT)

Recept za čorbast pasulj koji ćete često praviti ove zime.

Recepti
Autor:
NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Provereni ručak, sigurno ćete tražiti repetu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 400 - 500 g pasulja
  • so, biber i mlevena paprika
  • suva rebarca i malo suve slanine
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna
Pasulj
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu.
  • Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu.
  • Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca.
  • Dodajte začine.
  • U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju).
  • Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna.
  • Sipajte upasulj, krčkajte još par minuta.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

PasuljRecept