Ukusno

RUČAK ZA DANAS: Brza posna musaka! (RECEPT)

Dani posta su počeli. Za danas predlažemo posnu musaku

Recepti
09:36h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Brza posna musaka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno:

  • 600-700gr krompir
  • 200gr pirinča
  • 300gr bukovače
  • 1veza mladog luka
  • 2-3čena belog luka
  • 50gr sušeni paradajz
  • sitno seckani persun
  • so, biber, i suvi začin po ukusu i ulje za prženje
  • 1 kasika mlevena crvena paprika

Priprema: Naj prije sitno naseckajte mladi luk i stavite ga na ulju da se prži. Naseckajte pečurke na sitne kocke i stavite ih da se i oni proprže. Dodajte sitno seckani paradajz i beli luk i promešajte. Na kraj dodajte pirinač dobro promešajte i začinite po vašem ukusu. Propržite pa sklonite sa vatre.

Krompir oljustite i iseckajte na što tanje kružiće. U posudu u koji stoje dodajte malo ulja i kašiku crvene mlevene paprike i promešajte rukama da se paprika zalepi za listiće krompira. Posolite i pobiberite po vašem ukusu.

Rernu uklučite da se zagrije na 200 stepeni i počnite ređati musaku.Uzmite jedanu vatrostalnu posudu i dno oblozite sa iseckanim krompirima. Preko krompira rasporedite pola smese od pirinča. Onda opet krompir pa fil od pirinča i na kraj krompir. Stavite vruću vodu da zalije krompire i stavite da se peče dok ne ispari cela tečnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs