Sastojci: 150 g pirinča , 1 crveni luk, 3 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 zelena tikvica, 1 kašika maslaca, so, sveže mleveni biber,
800 g teletine (srednje masna), 1 limun, 2 kašike suncokretovog ulja, 1 kašika putera
Uputstvo: Limunu ogulite koricu nožem za krompir, isecite na sitne rezance i prokuvajte u nekoliko voda da izađe gorčina, a ostane ukus.
Teleći kare očistite od kožice i isecite na odreske, začinite solju i biberom tpa naglo prepecite u tiganju, dodajte limunovu koricu, prodinstajte, podlijte vodom i sve zajedno dinstajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte kašiku putera i servirajte uz pirinač.
Nožem za krompir ogulite zelenu koru od tikvica i isecite na dugačke trakice pa lagano prepržite na puteru uz dodatak nekoliko kapi maslinovog ulja, začinite solju i biberom i prelijte preko pirinča.
Luk i beli luk sitno iseckajte i na malo maslinovog ulja prodinstajte, dodajte pirinač, dinstajte nekoliko minuta i dodajte središnji deo tikvica iseckan na sitne kockice.
Sve zajedno dinstajte i podlijte vodom pa kuvajte uz mešanje oko 20 minuta na laganoj vatri.
Na kraju dodajte puter i servirajte uz odreske.
Prijatno!