BOŽANSTVENO UKUSAN

MAĐARSKO TRADICIONALNO JELO, KOJE OBARA S NOGU: Sekeljski gulaš krepi i dušu i telo!(RECEPT)

Mađarsko tradicionalno jelo, sprema se od kiselog kupusa i svinjskog mesa, i pravo je zimsko jelo!

Recepti
Autor:
MAĐARSKO TRADICIONALNO JELO, KOJE OBARA S NOGU: Sekeljski gulaš krepi i dušu i telo!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 500 gr svinjetine
  • 150 gr luka
  • lovor
  • začini
  • 1 dcl ulja

Postupak:

Izdinstati luk, dodati meso i dinstati ga na laganoj vatri. Kada se meso prodinsta za oko 10 minuta, dodati začine i dobro opran kiseli kupus. Jelo kuvati oko 2 sata, na umerenoj vatri i uz povremeno mešanje. Poslužiti po želji sa pavlakom.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs