Potrebno:
- 600-700gr krompir
- 200gr pirinča
- 300gr bukovače
- 1veza mladog luka
- 2-3čena belog luka
- 50gr sušeni paradajz
- sitno seckani persun
- so, biber, i suvi začin po ukusu i ulje za prženje
- 1 kasika mlevena crvena paprika
Priprema: Naj prije sitno naseckajte mladi luk i stavite ga na ulju da se prži. Naseckajte pečurke na sitne kocke i stavite ih da se i oni proprže. Dodajte sitno seckani paradajz i beli luk i promešajte. Na kraj dodajte pirinač dobro promešajte i začinite po vašem ukusu. Propržite pa sklonite sa vatre.
Krompir oljustite i iseckajte na što tanje kružiće. U posudu u koji stoje dodajte malo ulja i kašiku crvene mlevene paprike i promešajte rukama da se paprika zalepi za listiće krompira. Posolite i pobiberite po vašem ukusu.
Rernu uklučite da se zagrije na 200 stepeni i počnite ređati musaku.Uzmite jedanu vatrostalnu posudu i dno oblozite sa iseckanim krompirima. Preko krompira rasporedite pola smese od pirinča. Onda opet krompir pa fil od pirinča i na kraj krompir. Stavite vruću vodu da zalije krompire i stavite da se peče dok ne ispari cela tečnost.