TRIK JE U OVOME

OVAKO SE PRAVI STAKLENA GLAZURA ZA TORTE I KOLAČE: Sa ovim receptom uvek ispadne savršeno!

Po receptu iskusnih poslastičara

Recepti
Autor:
Foto: Shuterstock

Na prvi pogled ove torte osvajaju sve, ali napraviti ih savršeno je često problem. Zato vam donosimo recept sa kojim nema greške. Glazura svaki put ispaden savršena ukoliko pratite sledeće uputstvo.

Potrebno vam je:

  • 20g želatina
  • 120ml vode
  • 300g glukoze
  • 300g šećera
  • 150ml vode
  • 200g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 300g čokolade (bele, crne, ,mlečne ili kombinovane)
  • boja za hranu
staklena glazura, glazura, torta
foto: Shuterstock

Priprema:

Potopite želatin u hladnoj vodi. Pomešajte glukozu, šećer i vodu i stavite na ringlu pa sačekajte da provri. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin. Dodajte kondenzovano mleko. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići vazduha nestanu.

Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni. Ono što Ksenijin kolač čini drugačijim je njegova unutrašnjost.

Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte.

Za efekat mermera, koristite više različitih boja za hranu.

staklena glazura, glazura, torta
foto: Shuterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...