SAVRŠENO JELO

GRČKI KUPUS JE SPECIJALITET KOJI NE SMETE DA PROPUSTITE: Zapačen u rerni, mami i ukusom i mirisom!(RECEPT)

Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni, ječo je koje će osvojiti sva vaša čula.

Recepti
21:47h Autor:
GRČKI KUPUS JE SPECIJALITET KOJI NE SMETE DA PROPUSTITE: Zapačen u rerni, mami i ukusom i mirisom!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica kupusa
  • 2 crna luka
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • 4 dl jogurta
  • 6 dl supe (kocke)
  • 2 jaja
  • so, biber, začini po želji

Priprema:

Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.

Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus. Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.

Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs