SOČNO SAVRŠENSTVO

ČISTA RAPSODIJA UKUSA: Torta od krušaka po receptu Steve Karapandže je desert koji će osvojiti sva vaša čula!(RECEPT)

Najpopularniji kuvar nekadašnje Jugoslavije Stevo Karapandža objavio je kuvar "Kreativna kuhinja". Predstavljamo vam jedan od recepata, koji uključuje savršene sočne kruške.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

 

Testo:

 

  • 175 g maslaca,
  • 150 g šećera,
  • 200 g brašna,
  • 2 žličice praška za pecivo,
  • 2 žličice đumbira u prahu,
  • 3 jaja,
  • malo maslaca za kalupu

 

Nadev:

 

  • 500 g krušaka,
  • 25 g maslaca,
  • kašičica tamnog šećera;
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

 

Maslac pomešajte sa šećerom i penasto umutite. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i umešajte u krem od maslaca i šećera. Dodajte jaja i đumbir pa umesite glatko testo.

 

Kalup za torte prečnika 22 cm namastite maslacem pa ulijte pripremljeno testo.

 

Kruške ogulite, nasecite na četvrtine, odstranite koštice i zatim narežite na tanje kriške. Ravnomerno ih složite na testo i pospite tamnim šećerom. Komadiće maslaca rasporedite po kruškama.

 

Stavite u rernu ugrejanu na 180°C i pecite otprilike sat, dok se kolač ne ispeče.

Tortu izvadite iz kalupa, nasecite na kriške, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite s umakom od vanile.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...