topi se u ustima

Banana keks torta bez pečenja: Kremasti i ukusni slatkiš gotov dok trepnete! (RECEPT)

Kada nemate puno vremena, a traži vam se slatkiš, ova torta će zadovoljiti sva vaša čula

Recepti 24.11.2020. - 13:21h Autor: Stil/Slatkisvijet.com
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 l mleka
  • 160 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 praška za puding sa ukusom vanile
  • 250 g maslaca
  • 180 g kisele pavlake
  • 300 grama keksa
  • 3-4 banane
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade za kuvanje

 

Gabrijel kolač: Bogat krem i hrskava korica od oraha će vas očarati! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

 

  • Keks razlomite na veće komade.
  • Prašak za puding razmutite u 200 ml mleka, a ostatak mleka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrejte do ključanja.
  • Dodajte pripremljeni puding i kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.
  • U kuvani još vrući puding dodajte maslac i mešajte dok se ne otopi, a zatim dodajte i kiselu pavlaku.
  • Dodajte razlomljen keks, pa sve dobro izmešajte.
  • Stranice kalupa za torte (28 cm) obložite masnim papirom, pa uliijte pola pripremljene smese.
  • Preko pudinga i keksa posložite na kolutiće iseckane banane, prelite sve ostatkom smese, pa kašikom ugladite vrh torte.
  • Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Nakon toga, preliijte je čokoladnom ganache glazurom.
  • Slatku pavlaku zagrejte do ključanja i prelite preko razlomljene čokolade.
  • Mešajte kremu dok se čokolada ne otopi, a nakon toga je prelitjte preko torte.
  • Tortu stavite u frižider na nekoliko sati, kako bi se krema dobro ohladila i očvrsnula.

 

Bez brašna, mleka i jaja: Napravite tortu od samo 3 sastojka - zdrava i preukusna! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...