NEODOLJIVO TESTO

Domaća štrudla sa pekmezom: Fascinantan miris i ukus koji će vas istog trena vratiti u detinjstvo! (RECEPT)

Donosimo vam recept za testo koje svi obožavaju, a ova štrudla će ukusom nadmašiti sve koje ste probali

Recepti
Autor:
Domaća štrudla sa pekmezom: Fascinantan miris i ukus koji će vas istog trena vratiti u detinjstvo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 500 grama brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašike soli
  • 5 kašika šećera

Sastojci za nadev:

  • pekmez (po izboru)

Sastojci za premazivanje:

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

Piroške punjene sočnim mesom: Večera da vam pamet stane!(RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kašiku šećera.
  • Ostavite da naraste 15-ak minuta.
  • U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i so, te umesite glatko testo.

Možete ga mešati dodacima za testo suz pomoć miksera.

  • Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi.
  • Testo podelite na dva dela (dve korice), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
  • Korice istanjite što više možete pa celu površinu testa namažite pekmezom.
  • Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh.
  • Štrudlu premažite žumancetom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja.
  • Pecite u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa.
  • Gotovu štrudlu poprskajte s malo vode, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

5 vrsta sitnih kolača: Jednostavni za pripremu, ukusni i prelepi! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs