Ukusno i jednostavno

Kvrguša sa piletinom

Služiti toplo uz salatu ili jogurt
Recepti
17:18h Autor:
Kvrguša sa piletinom
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500g pilećeg filea
  • 2 jaja
  • 3dl mleka
  • 1dl jogurta
  • 200g brašna
  • 250ml neutralne pavlake
  • 100g putera
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica začina od povrća
  • Malo soli i bibera

Priprema: Uključiti rernu na 200 stepeni. Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru. Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje. U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni. Služiti toplo uz salatu ili jogurt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs