vRHUNSKA ZIMSKA SALATA

Fileti barene paprike: Zimnica bez kapi ulja! (RECEPT)

Ovako spremljena može baš dugo da stoji

Recepti 17.09.2020. - 14:02h Autor: Stil/Sećanja.com
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

 

  • 7 kg paprike
  • 4 l vode
  • 300 g šećera
  • 200 g soli
  • 100 ml esencije
  • 1 vinobran

 

Priprema: Paprike očistiti i iseći na filete, pa naređati u veliku posudu, koja se može poklopiti. U šerpu sipati vodu, pa dodati šećer i so i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre, dodati esenciju i vinobran, pa vrućom tečnošću zaliti paprike.

 

Zatim ih poklopiti i ostaviti 24 sata da odstoje. Potom papriku složiti u tegle i preliti tečnošću u kojoj su stajale. Začiniti biberom u zrnu i pritisnuti, da ogrezne u tečnosti.

 

Ovako spremljena paprika može dugo da stoji, neće užegnuti, jer ne sadrži ulje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...