Sastojci:
- pola kilograma tankih kora
- 4 jaja
- 350 grama šećera
- 200 ml ulja
- 150 prezli
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 grama višanja iz kompota
- 200 ml vode
- 1 vanilin šećer
Gala keks torta: Bogata i veoma izdašna poslastica, sva od krema! (RECEPT)
Priprema:
- Jaja, ulje i pola količine šećera izmiksajte, te umešajte prezle i prašak za pecivo.
- Na dno lima za pečenje dimenzija 40 cm x 25 cm složite četvrtinu kora, te premažite pola smese od jaja i stavite deo višanja, prekrijte korom.
- Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, na vrhu treba da bude kora.
- Pecite na 185 Celzijusa oko 45 minuta, dok gornja kora ne dobije zlatnožutu boju i postane hrskava.
- Prokuvajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa prelijte preko pečene baklave.
Banana kocke: Sočne, kremaste i potpuno neodoljive! Spremne za tili čas!(RECEPT)