Pravi se lako

Knedle sa šljivama bez krompira: Najlakši recept za čuveni stari slatkiš!

Probajte novi način pripreme

Recepti 10.06.2020. - 11:18h Autor: opanak.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pola litre mleka
  • 250 grama griza
  • oštrog brašna po potrebi
  • 1 jaje
  • kašika šećera
  • pakovanje prezli ili prepečene hlebne mrvice ako imate starog hleba
  • iscepane šljive
  • polovina praška za pecivo
  • malo ulja za kuvanje

 

Priprema: Skuvajte griz u mleku koje ste prethodno zasladili kašikom šećera. Ostavite griz da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna toliko da testo bude kompaktno za valjanje i da se ne lepi, zajedno sa praškom za pecivo.


Pospite radnu površinu brašnom, a onda smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.

 

Stavite vodu da provri i u nju sipajte malo ulja. Tek kad voda pusti ključ stavite knedle i pošto isplivaju na površinu, ostavite ih 5 minuta da ključaju.


Propržite hlebne mrvice pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte u njih. Odozgo ih možete posuti kristal šećerom i tako servirati.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...