Stiglo nam je omiljeno povrće

Zapečena piletina s mladim tikvicama: Ručak za desetku! (RECEPT)

Odličan predlog za današnji ručak

Recepti 07.05.2020. - 09:44h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: Par pilećih grudi, 1 mlada tikvica, 2 jaja, 100 g kisele pavlake, 50 ml mleka, ulje, so, beli luk u prahu, listovi kačkavalja, kačkavalj za dekoraciju.

Priprema: Meso iseći na tanje filete, posoliti i izlupati. Tikvicu oljušiti, iseći na tanje krugove pa posoliti i staviti da odstoji 15 minuta. Meso prepržiti u tiganju blago da porumeni na malo masnoće.

 

Manju tepsiju podmazati uljem. Listove kačkavalja iseći na 4 dela kao i meso na manje kriške. Ređati po dužini pleha koji smo podmazali uljem kačkavalj, tikvice pa meso i tako dok imate materijala.

 

U činiji umutiti jaja, dodati pavlaku i mleko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni. Pred kraj posuti rendanim kačavaljem i vratiti u rernu da porumeni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...