NEODOLJIVO SLATKO I LAGANO

Najslađa lagana letnja poslastica koja se ne peče: Torta od jagoda i jogurta je čisto savršenstvo!

Sočne jagode i osvežavajući jogurt – prosto neodoljiva kombinacija!

Recepti 29.04.2020. - 21:56h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Potrebni sastojci za koru:

 

• 250 g mlevenog keksa

• 50 g putera

• 150 g čokolade za kuvanje

 

Potrebni sastojci za fil:

 

• 600 g svežih jagoda

• 250 g šećera u prahu

• 600 ml jogurta

• 300 grama grčkog jogurta

• 150 g svežeg krem sira (neslani)

Želatin

Priprema:

 

Puter i čokoladu otopite na pari i pomešajte sa mlevenim keksom. Formirajte kompaktnu smesu i ravnomerno je rasporedite u kalup za čiz kejk i ostavite u frižider.

 

Jagode operite i sitno ih iseckajte, a zatim ih u blenderu izmiksajte sa šećerom u prahu. Od dobijene smese izdvojite četiri kašike koje će vam biti potrebne kasnije.

 

Pomešajte grčki i obični jogurt, dodajte pire od jagoda, a na kraju u sve to umešajte i svež krem sir. Sve dobro sjedinite.

 

Želatin pomešajte sa četiri kašike hladne vode, dodajte tome četiri kašike pirea od jagoda i na laganoj vatri podgrevajte smesu, sve dok se želatin ne rastopi.

 

Smesu od želatina dodajte smesi od jogurta i jagoda, pa sve dobro promešajte. Smesu ravnomerno raspodelite po kori i ostavite kolač preko noći u frižideru.

 

Kolač ukrasite po želji belom ili crnom čokoladom, čokoladnim mrvicama, šlagom ili svežim voćem.

 

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...