Probajte

Čušpajz od kelja: Savršeno jelo na kašiku! (RECEPT)

Preukusno jelo prepuno vitamina!

Recepti 28.04.2020. - 13:51h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 1 kg kelja
  • 4  krompira
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice ulja
  • Malo kumina, soli, bibera i peršuna
  • 1 kašičica brašna 
  • maslinovo ulje

Priprema:

 

Kelju odstaraniti deblji deo, oprati ga i iseći na osmine. Staviti ga u vrelu vodu i kratko prokuvati.

 

Na malo ulja ugrejati iseckan beli luk, dodati mu krompir isečen na kockice, malo pobrašnite i dodajte kelj. Zalijte hladnom vodom tek toliko da ogrezne. Začinte solju, biberom, biljnom mešavinom i dodajte nekoliko zrna kumina (1/2 kašičice). Kuvati sve još 20-tak minuta. Gotovo jelo posuti peršunom.

 

Za vreme kuvanja nije potrebno poklapati šerpu da bi kelj zadržao zelenu boju.

Može se služiti samo ili uz meso po želji.

 

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...