imunitet jak kao stena

Slovačka tajna jakog imuniteta: Supa od belog luka koja štiti od svih virusa i prehlada! (RECEPT)

Ukoliko vas put navede u Bratislavu ili bilo koji drugi deo Slovačke, ovo tradicionalno jelo sigurno ćete probati

Recepti 05.03.2020. - 18:24h Autor: Stil/Punkufer. Dnevnik hr.
Foto: Shutterstock

Supa od belog luka koja se služi u hlebu je slovačko nacionalno jelo, koje se čak jede i u Češkoj.

 

Naročito je popularna tokom zime jer beli luk štiti od virusa i prehlada. Često se u ovaj obrok dodaje narendani domaći kozji sir ili kuvano jaje, zbog čega daje osećaj sitosti.

 

Sastojci:

 

  • 600 ml pilećeg bujona
  • 600 ml obične vode
  • 1 glavica belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol i biber po želji
  • par listova peršuna
  • par kriški starog hleba
  • sir
  • jaje po želji

 

Crni, beli luk: Najmoćnije sredstvo za lečenje srca, mozga i jačanje imuniteta! Evo kako da dođete do ovog čuda!

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Zagrejte u loncu pileći bujon s pola litre obične vode.
  • Čenove belog luka zagrejte u maslinovom ulju na laganoj vatri.
  • Nakon 10 minuta sklonite s vatre.
  • Sameljite beli luk u koji ćete postupno dodavati toplo ulje.
  • Razredite tečnost sa 100 ml obične vode.
  •  U zagrejani pileći bujon dodajte smesu od belog luka.
  • Posolite i pobiberite po želji, te dodajte peršun.
  • Kuvajte na laganoj vatri dok se ne sjedine svi sastojci.
  • Pri kraju kuvanja narendajte malo topljenog sira ili skuvajte razmućeno jaje.
  • Supu prelijte preko kockicama starog hleba koje ste prethodno tostirali u tiganju ili tosteru.
  • Ukrasite peršuom.

 

Krem supa od krompira gotova za 20 minuta: Gusto zadovoljstvo ukusa koje ćete obožavati! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...