Sastojci:
- 1,3 kg krompira
- 1 luk
- 3 srednje šargarepe
- 2 celera
- 800 ml pilećeg bujona
- 600 ml mleka
- 80 grama maslaca
- 40 grama brašna
- so
- biber
Krem supa od brokolija: Lagana i kremasta fantazija ukusa nikad brže gotova! (RECEPT)
Priprema:
- Operite krompir, ogulite i iseckajte na kockice.
- Naseckajte luk, celer i šargarepu, te kratko prodinstajte luk i šargarepu.
- Dodajte krompir i celer, zalijte bujonom, kuvajte 20-ak minuta.
- U međuvremenu u tiganju otopite maslac, dodajte brašno pa podlijte mlekom.
- Kad počne da se zgušnjaju, sklonite s vatre.
- Kad krompiri omekšaju, pomešajte ih s pripremljenim sosom.
- Kratko zagrejte i mešajte.
- Stavite preko narendani sir, hrskavu slaninu i kiselu pavlaku.
Supa od pasulja i kiselog kupusa: Gotova za 15 minuta, a ugrejaće vas i zasititi! (RECEPT)