Za vodene kiflice potrebno je nekoliko koraka, a možete ih jesti odmah pošto ih posolite prah šećerom.
Sastojci:
1/2 kg glatkog brašna
250 g mekog butera / maslaca
180 g kisele pavlake
malo soli
1 Vanilin šećer
1 suvi kvasac
50 ml tople vode da razmutite kvasac.
Priprema:
Kvasac razmutiti u 50 ml tople vode.
Brašno prosejati u činiju pa dodati razmućen kvasac i ostale sastojke i zamesiti glatko testo.
Testo zamotati u suvu krpu i zavezati. Potopiti ga u hladnu vodu i tako ostaviti najmanje 2 sata, da se nadigne.
1. Dignuto testo izvaditi iz vode i podeliti ga na 4 dela.
Svaki deo premesite i razvaljajte u krug prečnika 30 cm. Krug razrezati na 16 delova. Na širi deo trokuta staviti 1/2 kašičice marmelade ili čoko namaza. Rubove preklopiti unutra i umotati u kiflicu.
Na veliki pekač staviti pek papir i posložiti kiflice , da ima između razmaka.
Peči ij 15 minuta na 180 stepeni. Kiflica sa donje strane mora biti malo žućkasta, i to je znak da su pečene.
Tople uvaljati u prah šećer.
Ohlađene staviti u limenu kutiju.
Služenje:
Uz kafu, čaj, dobru priču... Najbolje su odmah, dok se malo prohlade.
Prijatno!