oduševiće vas

Brzinski banana hleb: Mekan i ukusan desert kao nikad do sad! (RECEPT)

Ne isušuje se i odličan je za doručak na poslu, laganu večeru ili kao poslastica

Recepti
Autor:
Brzinski banana hleb: Mekan i ukusan desert kao nikad do sad! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 zrele banane
  • 125 grama maslaca
  • 2 jaja
  • 240 grama brašna (210 obično belo + 30 grama integralno heljdino)
  • par kašika meda ili stevije
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 ml mleka
  • tamna čokolada
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • nezaslađena aroma vanile
  • cimet u prahu
  • đumbir u prahu
  • korica pomorandže
  • prstohvat soli

Šah torta: Dezert koji se s ponosom služi na svakom slavlju! (RECEPT)

foto: Profimedia

Postupak:

  • Banane stavite u posudu i dodajte narendanu koricu pomorandže (može i mrvicu soka od pomorandže ili limuna).
  • Po želji dodajte par kapljica stevije, ali banane bi trebalo da biti slatke same po sebi dovoljno ako su zrele.
  • Dodajte i tečne arome vanile.
  • Sve umutite u pire viljuškom ili gnječilicom za pire krompir.
  • Pomešajte obično brašno i heljdino u posudu, te dodajte prašak za pecivo, cimet, đumbir i so.
  • Nemojte preterati sa cimetom i đumbirom, ali ubacite malo da bi banana hleb imao “šmek”
  • Pripremite maslac, neka obavezno bude sobne temperature, baš kao i jaja.
  • Naseckajte na krupnije čokoladu.
  • Penasto umutite maslac sa šećerom.
  • U to dodajte jedno po jedno jaje, pire od banane, mleko, brašno s praškom za pecivo, cimetom i đumbirom.
  • Na samome kraju u to umešajte komadiće čokolade i kakao u prahu.
  • Duguljasti kalup razmera 20 × 10 cm obložite papirom za pečenje, te smesu izlijte u kalup i poravnajte.
  • Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 Celzijusa oko 60 minuta.

Pohovani hleb sa bananama i čokoladom: Božanstveni zalogaji koje ćete smazati u trenu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs