Dva dana pre moždanog udara osećala je simptom koji je zanemarila: "Ignorisala sam i duzele su se noge i ruke, pala sam"

Supruga popularnog pevača Tonija Cetinskog za medije je otkrila uz čiju je pomoć svladala strah od posledica teške bolesti

Medicina
21:51h Autor:
Dva dana pre moždanog udara osećala je simptom koji je zanemarila: "Ignorisala sam i duzele su se noge i ruke, pala sam"
Foto: preentscreen/Instagram

Dubravka Cetinski, supruga popularnog rovinjskog pevača Tonija Cetinskog, prvi put je pred kamerama za emisiju IN Magazin govorila o moždanom udaru koji je doživela 2019. godine. To se dogodilo u njihovom domu kada joj se oduzela desna strana tela zbog čega je pala na pod. Srećom, njen suprug je ostao priseban i svojom brzom reakcijom joj je spasao život, ispričala je. Svoju borbu sa posledicama moždanog udara odlučila je da podeli s javnošću kako bi podigla svest i podstakla druge žene da reaguju na vreme.

"Dva dana pre toga osećala sam simptome koje sam zanemarila, bili su trnci. Trećeg dana su mi se oduzeli desna ruka i desna noga, počele su da se grče i samo sam pala," prisetila se Dubravka.

Toni Cetinski
foto: Printscreen/instagram

"Čuo sam je kako je viknula, a zatim je pala. Došao sam na terasu i video kako se trese, jer se njen moždani udar manifestovao kao 'grand mal', najteži oblik epilepsije. Pozvao sam hitnu pomoć i bio uz nju sve vreme, a pomislio sam da je gotovo kad je duboko izdahnula. No, to je zapravo bio znak da se proces smiruje, a Dubravka je nakon toga nekako došla k sebi," ispričao je Toni.

Toni Cetinski
foto: Printscreen/instagram

Srećom, hitna pomoć stigla je na vreme i Dubravka Cetinski je zbrinuta u bolnici u Rijeci.

"U početku mi je bilo jako teško jer me obuzeo strah, a strah je zapravo najgori neprijatelj i tu vam je bitna podrška najmilijih. Imala sam podršku svoje majke, supruga, porodice. Jer stalno nekako razmišljate: 'Evo sad će se to ponoviti! Opet će mi se to desiti!' U tim trenucima, jednom se morate naljutiti na sve to i reći 'OK, dosta je bilo, sad idem da pokušam da uklonim taj strah!'," ispričala je Dubravka.

Toni Cetinski
foto: Kurir / Nebojša Mandić

"Moja kuma Giorgia Palić i Alan Hržica, kada su čuli od Tonija da sam u bolnici, poslali su sveštenika da se ispovedim i dobijem bolesničko pomazanje, jer mi je to bilo najvažnije. Od tog trenutka volontiram u isusovačkom samostanu u Opatiji, koji vodi pater Ignac Čižmešija. Tamo zatvorim vrata svetovnom i postajem prava ja", nastavila je.

Na svom Instagram profilu napisala je da su, nakon što joj je Toni spasio život, sada izjednačeni 1:1.

"Mene je Dubravka spasila pojavivši se u mom životu. Uz nju se sve promenilo i zajedno smo krenuli u prekrasnom smeru. Srećan sam danas što sam tu gde jesam sa njom", rekao je Toni.

"Njegov duh i moj duh su kao dva brata blizanca, oni se potpuno razumeju. Jednostavno ne znam i ne mogu bez Tonija! To je jasno svima - ne znam, ne želim, ne mogu i neću bez njega, ne! Nisam sklona javnim istupima, ali moram reći da moj suprug meni znači sve! Moj život, moje sve. On je moj centar sveta, sve se vrti oko njega i za njega", kaže Dubravka koja ove godine slavi 10 godina brak sa Tonijem.

Toni Cetinski
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Nakon što se oporavila, Dubravka Cetinski je kratko zahvalila svim svojim anđelima čuvarima i medicinskom osoblju KBC-a Rijeka.

"Što nas ne ubije, to nas ojača. Hvala Toni Cetinski što si mi život spasio, sada smo 1:1", napisala je tada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs