oboriće vas s nogu

Kako se spremaju lazanje: Savršeno ukusan i lagani obrok s povrćem i pilećim mesom!

Detaljno uputstvo za ručak

Recepti
Autor:
Kako se spremaju lazanje: Savršeno ukusan i lagani obrok s povrćem i pilećim mesom!
Foto: Shutterstock

Lazanje su omiljeno italijansko jelo, a evo kako ga možete najjednostavnije spremiti.

Sastojci:

0,5 kg mlevenog pilećeg mesa

1 pakovane lazanja

1 šargarepa

1 veća glavica crvenog luka

2 tikvice

narendani sir

vegeta

so

biber

jedna kašičica mlevene paprike

Sastojci za bešamel umak:

2 kašičice brašna

malo maslaca

0,75 l mleka

biber

so

Priprema:

Na malo masnoće dodajte sitno seckani crveni luk, narendanu šargarepu i pržite zajedno desetak minuta.

Dodajte mleveno meso i dinstajte s lukom i šargarepom. Dodajte mlevenu papriku, biber i po potrebi malo soli.

Kada je meso već skoro gotovo, sklomite ga s vatre.

Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne požuti pa dodajte mleko, prokuvajte i dodajte biber i so. Brašno lagano pržite i zalijte mlijekom prije nego počne tamnjeti, tj. žutjeti. Ako je sos pregust možete doliti malo vode.

U posudu za pečenje stavite malo bešamel sosa pa složite na njega jedan red testa -lazanja.

Rasporedite po njemu deo dinstanog mesa, na njega posložite tikvice rezane na kolute, a po njima stavite narendani sir te sve to zalijte bešamel umakom.

Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir, bešamel. To ponavljajte dok ima namirnica, tj. zadnji red završite s testom i zalijte bešamel umakom.

Stavite sve u rernu i pecite na 200 stepeni oko 50 minuta. Lazanje su gotove kada dobiju lepu smeđu boju tj. kada čačkalicom možete probiti do dna posude za pečenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs